- Nyhed
Spørgsmål til produktet?
Kemiri Nødder er det Indonesiske navn for de nødder, der også er kendt som Candlenuts, Buah Keras (Malaysia), Lumbang (Filippinerne) og Kukui Nødder (Hawaii).
Disse nødder er en vigtig ingrediens i specialretter i hele Syd- og Sydøstasien, såvel som Polynesien.
De bruges især i karry, satay saucer, gryderetter og sambal. Kemiri-nødder bliver også tilsat til chilipastaer for at gøre dem tykkere og mere cremet.
Nødderne skal tilberedes før brug, da de er let giftige i rå form.
Når de ristes eller koges, mister Kemiri-nødder sin giftighed, og giver en behagelig, nøddeagtig, mandelagtig smag med en let bitter eftersmag.
Efter at de er ristet på en pande, kan de males til en pasta eller rives fint og tilsættes saucer, hvor de bidrager med en cremet tekstur.
En populær måde er at riste de hakkede nødder på en pande indtil de er brune, og derefter tilsætte de ristede stykker til karryretter, sataysaucer eller som drys over toppen af risretter.
I de fleste sydøstasiatiske køkkener hakkes eller stødes nødderne og tilsættes en chilipasta, som derefter sauteres i olie, indtil de er tilberedte.
Prøv dem i din næste opskrift, og opdag, hvordan kemiri-nødder kan tilføre dine retter en autentisk asiatisk dybde.
Produktinformation
Næringsindhold
Ingredienser
Spørgsmål til produktet?
Kontakt vores personale på tlf. 33 14 33 61 eller på mail info@denkinesiskekoebmand.dk. Vi står klar til at hjælpe dig :-).
tlf. 33 14 33 61