OBS!!! Grundet Påske vil Gordon delivery-ordrer, der er lagt efter onsdag d. 16. april kl. 06:00, først leveres lørdag d. 26. april.

Panang Karry Opskrift

Panang Karry Opskrift

Panang karry er en elsket thailandsk ret kendt for sin fyldige og krydrede smag. Hvis du er fan af thailandsk mad, vil du elske denne trin-for-trin guide til at lave en autentisk Panang karry derhjemme. Med sin cremede konsistens og balancen mellem krydret og sødt vil den helt sikkert blive en favorit på dit middagsbord.

  • :

Beskrivelse

Ingredienser

  • 2 spsk Panang karrypasta
  • 400 ml kokosmælk
  • 300 g kyllingebryst, skåret i skiver
  • 1 spsk fiskesauce
  • 1 spsk palmesukker eller brun sukker
  • 5 kaffir limeblade, findelt
  • 2 rød chili, skåret i strimler
  • 100 g friske grøntsager (som rød peber, aubergine eller sukkerærter)
  • Basmatiris, til servering
  • Frisk basilikum til pynt

Fremgangsmåde

  1. Varm 2 spsk kokosmælk i en stor pande over medium varme, og tilsæt Panang karrypastaen. Steg i 1-2 minutter, indtil pastaen er duftende.
  2. Rør resten af kokosmælken i og bring det til en blid simmer.
  3. Tilsæt kyllingeskiverne og kog, indtil de er gennemstegte. Dette tager typisk omkring 10 minutter.
  4. Tilsæt fiskesauce, palmesukker, kaffir limeblade og chilistrimler. Rør godt, indtil sukkeret er opløst.
  5. Kom de friske grøntsager i retten og lad dem simre i yderligere 5 minutter, indtil de er møre men stadig sprøde.
  6. Fjern panden fra varmen og smag til. Justér balancen mellem sødt, salt og krydret ved behov.
  7. Anret Panang karry i skåle og pynt med frisk basilikum, serveret med dampende varm ris.

Vegetarisk variation med tofu

For en vegetarisk Panang karry kan du erstatte kyllingen med 200 g fast tofu, skåret i tern. Følg opskriften som beskrevet og steg tofuen, inden du tilføjer de øvrige ingredienser. Denne panang karry opskrift er lige så lækker i en kødfri version.

Produktet er nu slettetx