- :
Hjemmelavet Dumplings
Beskrivelse
Ingredienser
· 200 g svinekød
· Halv kinakål
· 2 spsk ristet sesamolie
· 1 tsk sukker
· Jordnødde olie
· 2 tsk lys soja
· 1/2 tsk mørk soja
· 1 tsk østerssauce
· 1 æg
· 1 forårsløg, skåret i små ringe
· 1 tsk peber
· 5 g ingefær, skåret i strimler
· 1 tsk Sichuan-peberkorn
· 1/2 porre, skåret i skiver diagonalt
· Gyoza-dej (tøet op)
Tilberedning
1. Mix ingefærstrimler, Sichuan-peberkorn og porre, og tilsæt 150 ml kogende vand. Lad det trække i 20 min.
2. Skær kinakålen i strimler, og mix med 3-4 tsk salt. Lad det stå i 10 min. Pres derefter væsken ud af kålen.
3. Bland kød, soja, peber, æg, østerssauce og 1/2 forårsløg i en skål, og tilsæt kinakålen.
4. Tilsæt 1/3 af vandet fra punkt 1, og rør godt rundt. Gentag 3 gange.
5. Tilføj sesamolie, og bland en sidste gang.
6. Læg fyldet i en gyoza-dej, og fold. Tip: Dyp fingeren i en skål med vand, og fugt den yderste del af gyoza-dejen for at fjerne melet, så klistrer det bedre sammen.
Dip (Traditionel Kinesisk) – Smag til
· Lys sojasov
· Krydret eddike
· Chiliolie
· Sesamolie
· Hakket hvidløg