OBS!!! Grundet Påske vil Gordon delivery-ordrer, der er lagt efter onsdag d. 16. april kl. 06:00, først leveres lørdag d. 26. april.

Chicken Rice opskrift

Chicken Rice opskrift

Chicken Rice er en verdenskendt ret, der oprinder fra Hainan i Kina, men har fundet vej til mange asiatiske køkkener, især det thailandske og singaporeanske køkken. Denne guide viser dig, hvordan du kan lave en autentisk Chicken Rice opskrift trin-for-trin med aromatisk ris, saftig kylling og smagfulde saucer, der garanteret vil imponere.

  • :

Beskrivelse

Ingredienser

  • 1 hel kylling (ca. 1,5 kg)
  • 5 skiver ingefær
  • 2 bundter forårsløg, skåret i større stykker
  • 3 liter vand
  • 2 spsk salt
  • 300 g jasminris
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk neutral olie
  • Agurkeskiver til pynt
  • Frisk koriander til pynt

Tilbehørssaucer

  • 3 spsk sojasauce
  • 2 spsk sesamolie
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk finthakket chili
  • 2 spsk frisk limesaft
  • 3 spsk hakket ingefær
  • 3 spsk hakket hvidløg

Fremgangsmåde

  1. Start med at forberede kyllingen. Rens den grundigt under koldt vand, og tør den af med køkkenrulle.
  2. Kog vand op i en stor gryde, tilsæt ingefær, forårsløg og salt. Sænk kyllingen ned i det kogende vand, og lad det simre i cirka 45 minutter, indtil kyllingen er gennemkogt.
  3. Tag kyllingen op og læg den straks i en skål med isvand for at køle den af. Dette trin hjælper med at gøre skindet fast og kyllingen saftig.
  4. Forbered risene ved at skylle dem under koldt vand, indtil vandet er klart. Afdryp risene grundigt.
  5. Varm olien op i en gryde, tilsæt hvidløg og steg, indtil det er gyldent. Tilføj de skyllede ris og sauter dem i 2-3 minutter.
  6. Hæld 600 ml af kyllingens kogevand i gryden med risene, dæk til og lad dem simre i 15-20 minutter, indtil risene er møre.
  7. Mens risene koger, forbered saucerne ved at blande sojasauce, sesamolie og sukker i en skål. I en anden skål kombineres chili, limesaft, ingefær og hvidløg.
  8. Tag kyllingen ud af isvandet, skær den i passende serveringsstykker.
  9. Anret risene på tallerkener, læg kyllingestykkerne ovenpå og pynt med agurkeskiver og frisk koriander. Server med de forskellige saucer på siden.

Vegetarisk variation med tofu

For at lave en vegetarisk version kan du erstatte kyllingen med 300 g fast tofu, skåret i store tern. Kog terningerne i grøntsagsbouillon i stedet for vand, og følg derefter resten af opskriften som angivet ovenfor.

Produktet er nu slettetx