OBS!!! Grundet Påske vil Gordon delivery-ordrer, der er lagt efter onsdag d. 16. april kl. 06:00, først leveres lørdag d. 26. april.

Char Siu opskrift

Char Siu opskrift

Char Siu er en lækker og populær kinesisk BBQ-specialitet, kendt for sin søde, salte og let krydrede smag. Denne trin-for-trin guide tager dig gennem processen for at lave autentisk Char Siu derhjemme, så du kan imponere familie og venner med hjemmelavet kinesisk BBQ-svinekam.

  • :

Beskrivelse

Ingredienser

  • 1 kg svinekam uden ben
  • 2 spsk sojasauce
  • 2 spsk hoisinsauce
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk sukker (brun sukker anbefales)
  • 1 spsk østersauce
  • 1 spsk risvineddike
  • 1 tsk sesamolie
  • 1 tsk femkrydderipulver
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • Rød madfarve (valgfrit, for den traditionelle farve)

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære svinekammen i strimler, cirka 5 cm brede, for optimal marinadeoptagelse og jævn tilberedning.
  2. Bland alle ingredienserne til marinaden i en stor skål: sojasauce, hoisinsauce, honning, sukker, østersauce, risvineddike, sesamolie, femkrydderipulver, hvidløgspulver, og eventuelt lidt rød madfarve for den traditionelle Char Siu-farve.
  3. Placer svinestrimlerne i marinaden, og sørg for, at kødet er fuldstændigt dækket. Dæk skålen til og lad den marinere i køleskabet i mindst 4 timer - helst natten over for en dybere smag.
  4. Forvarm ovnen til 200 grader C og placer en bagerist over en bradepande beklædt med bagepapir eller folie for nem rengøring. Dette vil gøre det muligt for fedtet at dryppe af under tilberedning.
  5. Tag svinekødet ud af marinaden, lad overskydende marinade dryppe af, og placér stykkerne på risten. Gem den resterende marinade til senere brug.
  6. Steg svinekødet i ovnen i cirka 25-30 minutter, eller indtil det er næsten tilberedt. Vend stykkerne halvvejs. Pensl jævnligt med den resterende marinade for ekstra smag.
  7. For en glaseret og karamelliseret overflade, skru ovntemperaturen op til 220 grader C, og fortsæt stegningen i yderligere 5-10 minutter, indtil svinekødet er mørt og let branket.
  8. Lad Char Siu køle af i et par minutter, inden det skæres i tynde skiver. Server med dampet ris eller som fyld i bao boller.

Opbevaring og tips

Char Siu kan opbevares i køleskabet i op til 3 dage eller fryses til senere nydelse. For en lidt anderledes smag, prøv at tilføje friskrevet ingefær til marinaden eller juster mængden af femkrydderi til din smag.

Produktet er nu slettetx