Buddha Bowls er det ultimative valg for dem, der ønsker en sund og lækker ret fuld af farverige grøntsager, sunde proteiner og næringsrige korn. Denne guide vil give dig en trin-for-trin Buddha Bowl opskrift, som er nem at lave derhjemme og tilpasselig efter eget ønske.
Beskrivelse
Ingredienser
- 200 g quinoa eller brune ris
- 150 g kikærter, kogte
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk paprika
- 100 g grønkål, grofthakket
- 1 avokado, skåret i skiver
- 100 g cherrytomater, halveret
- 1 gulerod, revet
- 50 g rødkål, fint snittet
- Sesamfrø til pynt
- Frisk limesaft til drys
Buddha Bowl dressing
- 3 spsk tahin
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk sojasovs
- 1 spsk ahornsirup
- 1 fed hvidløg, presset
- Vand til justering af konsistensen
Fremgangsmåde
- Kog quinoa eller brune ris efter anvisningerne på pakken, og lad dem køle af.
- Forvarm ovnen til 200°C. Bland kikærter med olivenolie og paprika, og bag dem i ovnen i 15-20 minutter, indtil de er sprøde.
- Imens kan du tilberede grøntsagerne. Vask og hak grønkål, skær avokadoen i skiver, halvér cherrytomaterne, riv guleroden og snit rødkålen fint.
- Bland alle ingredienserne til dressingen i en skål, og tilsæt vand gradvist, indtil du opnår en cremet konsistens.
- Start med at lægge quinoa eller ris i bunden af en stor skål. Tilføj derefter de forberedte grøntsager i sektioner for at skabe en smuk og farverig bowl.
- Top med de bagte kikærter, dryp dressingen over hele skålen, og pynt med sesamfrø og et skvis frisk limesaft.
Variationer af Buddha Bowl
Tilpas din Buddha Bowl opskrift ved at erstatte quinoa med bulgur eller couscous for en anden kornbase. Du kan også tilføje en proteinkilde som grillet kylling eller tofu for en mere mættende skål. Skift grøntsagerne ud med sæsonens råvarer for at variere smag og farve.