OBS!!! Grundet Påske vil Gordon delivery-ordrer, der er lagt efter onsdag d. 16. april kl. 06:00, først leveres lørdag d. 26. april.

Ægte Ramen Opskrift

Ægte Ramen Opskrift

Ægte ramen er en skattet delikatesse i Japan og verden over, kendt for sine rige smage og varme, beroligende egenskaber. Denne guide vil tage dig igennem de nødvendige trin for at skabe en autentisk ægte ramen opskrift i dit eget køkken, med fokus på dybe smagskombinationer og traditionelle teknikker.

  • :

Beskrivelse

Ingredienser

  • 200 g ramen nudler
  • 1 liter hønsefond
  • 200 g svinekød (chashu), tyndtskåret
  • 2 spsk sojasauce
  • 1 spsk mirin (japansk risvin)
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • Ginger, skiver af galangarod
  • 2 blødkogte æg, halverede
  • 100 g shiitake svampe
  • 1 bundt forårsløg, skåret i skiver
  • Nori (tangark) til pynt
  • Sesamfrø til pynt

Ramen Tare (Ramen Sauce)

  • 2 spsk sojasauce
  • 1 spsk miso pasta
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk sesamolie

Fremgangsmåde

  1. Start med at forberede ramen tare ved at blande sojasauce, miso pasta, sukker, og sesamolie i en skål. Sæt til side.
  2. Forbered hønsefonden i en stor gryde og bring den i kog. Tilsæt skiver af ginger og finthakket hvidløg for ekstra smag, og lad det simre i ca. 10 minutter.
  3. Tilføj sojasauce og mirin til fonden, og lad det simre yderligere 5 minutter.
  4. Forbered ramen nudlerne ifølge pakken, forklaret i kogende vand, til al dente. Dræn og sæt til side.
  5. Heat en pande og svits svinekødet hurtigt på begge sider for at opnå en gylden skorpe. Fjern og sæt til side.
  6. Rengør panden og svits shiitake svampene, indtil de er let gyldne og bløde.
  7. Fordel ramen tare i skålene. Hæld varm hønsefond over tare og rør forsigtigt.
  8. Tilføj ramen nudlerne i hver skål og top med skiver af svinekød, blødkogte æg, shiitake svampe, og forårsløg.
  9. Afslut med en skive nori og drys med sesamfrø før servering.

Tips til Variationer

For en vegetarisk version af denne ægte ramen opskrift, kan du erstatte hønsefond med en rig grøntsagsbouillon og svinekød med tofu eller ekstra svampe. Tilføj også gerne spinat eller bok choy for mere tekstur og smag.

Produktet er nu slettetx