Korean Fried Chicken, også kendt som "KFC", er en smagfuld og sprød kyllingeret, der har taget verden med storm. Denne lækre opskrift på Korean Fried Chicken vil vise dig, hvordan du kan lave denne populære ret derhjemme med en enkel og velsmagende tilgang.
Beskrivelse
Ingredienser
- 1 kg kyllingevinger eller -lår
- 1 kop almindeligt mel
- 1/2 kop majsstivelse
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- 2 spsk hakket hvidløg
- 1 spsk ingefær, finthakket
- 1/4 kop sojasauce
- 1/4 kop riseddike
- 1/4 kop honning
- 1/4 kop gochujang (koreansk chili pasta)
- 2 spsk smør
- Olie til stegning
- Sesamfrø og forårsløg til pynt
Fremgangsmåde
- Start med at blande almindeligt mel, majsstivelse, salt og peber i en stor skål.
- Vend kyllingestykkerne i melblandingen, så de er helt dækket.
- Varm olie i en dyb gryde eller fritøse til cirka 175°C. Steg kyllingestykkerne i olien i små portioner i cirka 10-12 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
- I en gryde tilsættes smør, hakket hvidløg og ingefær. Sautér på lav varme, indtil det er duftende.
- Tilføj sojasauce, riseddike, honning og gochujang til gryden, og lad det simre, indtil saucen tykner let.
- Bland de stegte kyllingestykker i den varme sauce, indtil de er jævnt dækkede.
- Anret din Korean Fried Chicken på et fad og drys med sesamfrø og skiver af forårsløg.
Tips til den ultimative Korean Fried Chicken
Hvis du vil tilføje ekstra sprødhed til din Korean Fried Chicken opskrift, kan du dobbeltstege kyllingestykkerne ved at give dem en anden tur i olien i 2-3 minutter, efter de er blevet dækket med sauce. Dette vil sikre en uimodståelig sprød overflade!