- :
Dak Galbi (Koreansk stegt krydret kylling)
Beskrivelse
Hovedingredienser
· 500g kyllingelår eller kyllingebryst i stedet, skåret i mundrette stykker
· 1/2 (180g) sød kartoffel, skåret i tykke stave
· 1/2 gulerod skiver skåret diagonalt
· 1/4 (320g) kinakål, skåret i ca 5x5 cm stykker
· 10 koreanske perillablade, skæres midt over
· 400g koreanske riskager
· 2 til 3 spsk jordnøddeolie
· 1 spsk Ristet sesamfrø
· 1 Forårsløg
· 2 portioner ramen eller kogt ris
Marinade Sauce
· 3 spsk gochujang (koreansk chilipasta)
· 2 spsk risvin (mirin)
· 1 spsk gochugaru (koreanske chiliflager)
· 1 spsk lys sojasauce
· 1 spsk sukker
· 1 spsk hakket hvidløg
· 1 tsk hakket ingefær
· 1 lille løg (skåret i både)
· ½ spsk sort peber
Tilberedning
1. Adskil riskagerne blød dem op i varmt vand i 10 minutter.
2. Kog ris eller nudler.
3. Bland ingredienserne til marinadesaucen i en skål.
4. Tilsæt jordnøddeolie i en lav gryde eller pande. Fordel kålen i bunden.
5. Tilsæt løg, gulerod, sød kartoffel, riskager og perillablade i nævnte rækkefølge.
6. Læg det rå kyllingekød i midten. Hæld marinaden over kyllingen og tilsæt 1/2 kop vand.
7. Dæk og kog i 3 minutter over middelhøj varme, indtil det begynder at koge. Skru ned til middelvarme. Åbn og rør rundt med en træske, så panden ikke brænder på, og ingredienserne og saucen blandes jævnt. Dæk og kog yderligere 13 til 15 minutter over middel varme, omrør lejlighedsvis, indtil kyllingen og den søde kartoffel er gennemkogt.
8. Giv en portion til hver gæst. Når der kun er sovs tilbage så tilføj ris eller nudler og mix det sammen under lav varme i et par minutter.