- :
Kinesisk Agurke Salat
Beskrivelse
Ingredienser (2 personer)
· 2 Agurker (ca. 450-600g)
· 2-4 fed hvidløg (finthakket)
· En håndfuld hakket koriander
· 1 1/2 spsk risvineddike (mirin)
· 2 tsk ristet sesamolie
· 1-2 tsk chiliolie (Lao Gan Ma)
· 2 tsk ristede sesamfrø
· 3 tsk lys sojasovs
· 1 tsk salt
· 2 1/2 tsk sukker
Tilberedning
1. Vask agurkerne og tør dem af.
2. Lav dressingen ved at blande salt, sukker, sesamolie, lys sojasovs og risvin eddike. Rør, indtil sukker og salt er helt opløst.
3. Læg en stor kniv fladt mod agurken på et skærebræt, og knus den let med din anden hånd. Agurken skal sprække og dele sig i fire sektioner. Gentag langs hele dens længde. Når hele agurken er helt åben (normalt i 4 lange sektioner), skær den på skrå i en 45 graders vinkel i bide størrelser.
4. I en stor skål blandes den skårne agurk med den forberedte dressing. Vend det godt rundt. Drys sesamfrø, koriander og chiliolie på.
*Bemærk: Hvis du foretrækker at udelade chiliolien, varm en spiseskefuld jordnøddeolie op i en pande og dryp den over agurken.