- :
Tteokbokki (Koreansk Riskage)
Beskrivelse
Ingredienser til Tteokbokki (2 personer)
· 500g cylindriske riskager (tteok)
· Koreanske fiskekager, skyllet over varmt vand og skåret i mundrette stykker
· 60g løg, tyndt skåret
· 2 kopper koreansk suppebouillon (Dashi)
· 2 hårdkogte æg (valgfrit)
· Ost (Valgfrit)
Tteokbokki sauce (Bland disse i en skål)
· 3 spsk gochujang (koreansk chilipasta)
· 1 1/2 spsk sukker
· 1 spsk lys sojasauce
· 1 tsk hakket hvidløg
· 1 tsk gochugaru (koreanske chiliflager)
· 1 tsk ristede sesamfrø
· 1 spsk ristet sesamolie
· 1 forårsløg, hakket
Tilberedning
1. Læg riskagerne i blød i varmt vand i 10 minutter.
2. Tilsæt dashi i en gryde med varmt vand og rør, indtil det er opløst.
3. Bland saucen og tilsæt den til dashi-basen i en gryde over middelhøj varme, og rør, indtil den er opløst. Når det koger, tilsæt riskager, fiskekager og løg. Kog yderligere 3 til 5. minutter, indtil riskagerne er kogte. For at tykne saucen og fordybe smagen, lad det simre ved lav varme i yderligere 2 til 4 minutter.
4. Tilsæt sesamolie, sesamfrø, ost (valgfrit) og forårsløg, og rør hurtigt rundt.
5. Tilsæt blødkogte æg.
*Balancér måltid med friske afkølede sideretter: Kimchi (radise), syltet ingefær, tangsalat.