Derfor har over 22.000 handlet hos os
Ris Nudler
Risnudler
Som navnet allerede har afsløret, så er risnudler simpelthen nudler lavet af ris. De fleste pakker har to ingredienser på listen: ris og vand. Enkelte typer af nudler vil have fået tilsat en form for stivelse, enten majsstivelse eller tapiokastivelse, som er med til at forbedre gennemsigtigheden af nudlerne og deres konsistens når de skal spises. Stivelsen vil nemlig gøre nudlerne mere chewy.
Ris og nudler - historien bag
Historien bag risnudler er faktisk ret interessant. Det kom sig af at der under Qin dynastiet i Kina, som herskede fra 221 til 206 før Kristi fødsel, var en invasion af det sydlige Kina fra de nordlige egne. Oppe på de nordlige egne var klimaet noget koldere, og her dyrkede de hvede og hirse. Hveden og hirsen blev brugt til at lave blandt andet nudler, som de nordlige kinesere var meget glade for. Dog var vejret ikke til at dyrke hverken hvede eller hirse sydpå, hvor der i stedet var tradition for at dyrke ris - en råvare der trives i varmere klimaer. For at de nordlige kinesere skulle få indfriet deres behov for nudler, så satte de deres kokke til at lave nudler på den råvare der var tilgængelig for dem: nemlig ris. Gennem tiden er risnudler blevet udviklet til de varianter, som vi kender i dag. Her er blandt andet al væde fjernet ved tørring, hvilket forlænger nudlernes holdbarhed betydeligt.
Risnudler og risvermicelli
Risnudler er ikke bare risnudler, og ordet dækker en række forskellige varianter der alle har deres unikke særpræg. Ofte er der forskel på tykkelsen og bredden, som er det nemmeste at ændre på givet den korte ingrediensliste. De vietnamesiske Bánh canh er en af de bredere varianter, som gerne bruges i smagfulde supper. Bánh phở er navnet på Vietnams nationalret, som også er en suppe. Her indgår også risnudler, men disse er tyndere end Bánh canh. Der er også forskellige typer af risnudler, som er endnu tyndere end de to førnævnte varianter. Her er risvermicelli en af de tyndeste udgaver af nudlerne, som bliver brugt i mange forskellige asiatiske køkkener. Her indgår nudlerne i alt fra supper og salater til styr frys.
Ris nudler som glutenfrit alternativ
En af de helt oplagte fordele ved risnudler er, at de ikke indeholder gluten. Derfor kan de være et naturligt alternativ til hvedenudler, som bekendt indeholder netop gluten. Produkter med ris er typisk et populært alternativ for mange, som lider af cøliaki eller af andre grunde gerne vil undgå gluten. Den mest bemærkelsesværdige forskel vil være konsistensen, hvor risnudlerne ikke har samme bid i sig som hvedenudler har. Hvis man er på jagt efter risnudler, der minder meget om hvedenudler, så kan det være en god idé at kigge efter nogle af de varianter som indeholder stivelse. Disse vil have en lidt anden tekstur og konsistens, som kan finde en hel del mere om klassiske nudler af hvede.
Samtidig gør den begrænsede ingrediensliste også nudlerne til et produkt, som ikke gemmer på mange overraskelser rent ernæringsmæssigt. Her er ikke gemt smagsforstærkere, e-numre eller lignende.