Derfor har over 22.000 handlet hos os
Nudler
Nudler – Tilbehøret der passer til alt
Nudler er kendt over hele verden, og indgår i et utal af retter. Kort opsummeret, så er nudler en type af mad, som er lavet på en dej der ikke indeholder nogle former for hævemidler. Nudler kan være friske, eller de kan tørres og bruges senere. For det meste vil nudler blive tilberedt ved at blive kogt i vand, men nogle nudler kommes på en pande hvor de bliver stegt eller friturestegt.
Med denne definition, så er pasta faktisk også en type af nudel – men det er ikke det italienske køkken som vi beskæftiger os med her hos Den Kinesiske Købmand. Vi tilbyder et udvalg af japanske nudler, kinesiske nudler, koreanske nudler og alt derimellem. Nudler er et klassisk element i mange asiatiske retter, og hvert land har deres traditionelle nudelretter.
Kinesiske nudler
I mange kinesiske retter indgår der nudler, som på kinesisk kaldes mien. Dette er en nudeltype, der er lavet på hvedemel. Der er også fěn, som er navnet på de nudler der består af andre typer af stivelse såsom rismel og mungbønner. Et af de punkter hvor kinesiske nudler adskiller sig fra mange andre typer af nudler er, at dejen ofte indeholder salt – og der er derfor ikke behov for at salte vandet som nudlerne koger i. Af populære kinesiske nudelretter kan blandt andet Ban Mian og Chow Mein nævnes.
Japanske nudler
Japan importerede deres nudler fra Kina tilbage i slutningen af 1800-tallet. Siden da er det blevet en selvfølge til de fleste retter, og mange af de japanske nudelretter har også ramt den vestlige del af verden. Af de mest populære kan ramen nævnes. Den populære nudelsuppe er baseret på bouillon, som smages til med soya eller miso, og så toppes suppen med en form for kød, et æg, forårsløg og lignende. De fleste egne i Japan har deres egen version af ramen.
Dog er ramen ikke den eneste kendte nudeltype fra Japan. Både soba og udon kommer fra Japan. Sobanudler er lavet på boghvedemel og almindeligt hvedemel, hvilket giver nudlerne en helt særlig smag. Udonnudler er den tykkeste nudeltype, som serveres i det japanske køkken. Nudlen er baseret på almindeligt hvedemel, og kan serveres både kold og varm.
Koreanske nudler
Også i Korea er nudler populære, og indgår i mange af de små retter som typisk serveres til et koreansk måltid. De kaldes for guksu på koreansk, og har været en del af den koreanske kultur i mange år. Hos de kongelige blev retten baekmyeon betragtet som en af de fineste spiser; den bestod af boghvedenudler og fasanbouillon. En anden populær ret fra det koreanske køkken er japchae, som er en stir-fry ret med cellofannudler – nudler bestående af stivelse fra søde kartofler. Her lynsteges grøntsager, kød, svampe og nudler i en wok, og smages til med blandt andet soya og sesamolie.
Du kan finde alle disse nudler og mere til her hos os. Vi har alt fra instant nudler, risnudler og glasnudler til soba nudler og udon nudler.
Hvis du har nogle spørgsmål eller ønsker rådgivning om hvilken type nudler der er bedst, så kan du kontakte os enten her på siden via telefon eller e-mail – eller du kan stoppe forbi en af vores butikker og få direkte rådgivning.
Ring til os på 33 14 33 61 eller send os en mail på webshop@denkinesiskekoebmand.dk
Ofte stillede spørgsmål om nudler
Hvad er nudler lavet af?
Nudler kan være lavet på mange forskellige typer af mel, og de mest populære slags er baseret på hvedemel, rismel, eller boghvedemel. Her er melen blandet med vand og eventuelt salt, som derefter rulles ud og skæres til de forskellige tykkelser af nudler.
Hvad er ramen nudler?
Ramen er en japansk ret, der består af en suppe med kinesiske hvedenudler. Her består nudlerne af hvedemel, salt, vand og kansui, som er en særlig slags mineralvand som giver dem en særlig gul nuance og en fast tekstur. Det gør dem i stand til at holde formen i den varme suppe.
Hvordan laver man nudler?
Nudler kan købes tørrede eller friske, og pakken vil have en guide til hvordan du tilbereder dem. Som regel skal de have et hurtigt opkog, eller lægges i blød i kogende vand. Du kan også tilføje nudlerne direkte til din suppe, så de får mere smag.
Hvor kommer nudler fra?
Forskellige typer af nudler stammer fra forskellige steder i verden. Nudler er dog mest udbredt i asiatiske lande, men den ældste daterede beskrivelse af nudler stammer fra Han-dynastiet, omkring år 25 til 220. Der er dog fundet spor af nudler i Kina, som er mere end 4000 år gamle.
Hvad er udon nudler?
Udon nudler er en tyk nudel, som stammer fra Japan. Her bruges hvedenudlen til flere former for supper, som japanerne betegner som comfort food. Udon nudler kan dog også serveres koldt, hvilket kan være lækkert på en varm dag.
Hvor mange gram nudler pr person?
Mange pakker af nudler er opdelt i blokke, som dækker behovet for nudler til en person. Typisk regner man med omkring 70-80g nudler pr. person, hvis det er tørrede nudler. Dette tal skal fordobles, hvis der er tale om friske nudler.
Hvad er forskellen på nudler og pasta?
Nudler og pasta er stort set den samme ting, hvis man kigger på ingredienslisten. Dog er der nogle afgørende forskelle, selv hvis man ser ud over de forskellige former, som nudler og pasta har.
Den mel der bruges til nudler er gerne fin, blød og lys, hvilket er med til at give nudlerne en lethed. Pasta, derimod, er lavet på grovere mel som giver mere tyngde. Der bliver desuden brugt salt i dejen til nudler, hvilket aldrig bruges i pasta.
Man kan sige at alle nudler er pasta, men ikke al pasta er nudler.