LEVERING TIL PAKKESHOP KUN 29KR!

Filtrér efter

Produktmærkater
Mærker
Filter

Frisk frugt og grønt fra Asien

Grundet de store klimatiske forskelle, så er der også stor forskel på hvilke frugter og grøntsager der bliver dyrket i asiatiske lande, sammenlignet med hvad vi kan dyrke herhjemme. Hvor der i Danmark er stor tradition for at dyrke korn, raps, kartofler, jordbær og lignende, så er det langt fra tilfældet i mange asiatiske lande. Her er der typisk blevet dyrket ris på rismarker, samt en masse frugt og grønt der kræver klima der spænder fra alt fra regnskov til subtropisk.

Mange af disse råvarer optræder i en lang række asiatiske madretter, hvorfor det også er vigtigt for os her hos Den Kinesiske Købmand at vi for friske forsyninger flere gange om ugen. Vi ved hvor essentielt det kan være at få de helt rigtige ingredienser, når du først skal give dig i kast med det næste gastronomiske eventyr.

Kinaradise - Den asiatiske gulerod

En kinaradise bliver på engelsk kaldt for daikon, og er en lang, hvid rod. I de asiatiske køkkener bliver den brugt på lige fod med gulerødder herhjemme. I Japan ses det tit at kinaradisen bliver syltet, og serveret til eksempelvis salater eller helt rå. I Kina bliver den inkorporeret lidt mere i selve madlavningen, hvor to klassiske retter med radisen er luóbo gāo, en salt dim sum-ret der kan minde om en kartoffelkage, og så chai tow kway, som også er en dim sum-ret bestående af pandestegte terninger af kinaradisen.

Citrongræs - En anderledes krydderurt

I tropiske klimaer gror der citrongræs, som er en busk med lange, grønne stængler. Stænglerne har en meget karakteristisk duft og smag af citron, hvilket bruges i en række asiatiske retter. Her kan der gøres brug af både frisk og tørret citrongræs, der kan sætte hvert deres præg på maden. Citrongræs er også en ingrediens, der går igen i mange karrypasta, hvor det giver et syrligt strejf til maden. Hos os vil du primært finde frisk citrongræs, som fås i bundter af forskellige størrelser.

Galangarod - Ingefærens kusine

Rødder er generelt meget brugt i de asiatiske køkkener, hvor ingefær blandt andet spiller en stor rolle. Dog er ingefæren ikke alene om at stråle i køkkenet - den har nemlig en kusine, der minder lidt om i smagen, men alligevel er sin helt egen: galangaroden. Den lille knold bruges, ligesom citrongræs, også tit i karrypastaer og -blandinger, hvor dens unikke smag bidrager til det samlede smagsudtryk. Galanga er en rod, hvor der findes en række forskellige varianter. Disse varianter ligger tæt op ad hinanden i smagsudtrykket, men har alligevel deres eget særlige præg som gør dem unikke i smagen.

Det er dog ikke en rod, som kun bruges i køkkenet. I Indien laves der udtræk af roden, som benyttes i parfume, og i nogle tyrkiske grupper bliver galanga brugt til at brygge te på. Historisk set er roden kendt for at have en gavnlig effekt for fordøjelsessystemet.

Planten gror med lange stængler under jorden, hvor knoldene sidder sammen i net der strækker sig op til to meter. Knoldene har en duft, der minder om citron, peber og grannåle.

En stor del af grøntsagerne bliver fløjet direkte ind fra Thailand 2 gange om ugen.

Kinakål, vandspinat og meget andet frisk frugt og grønt
Produktet er nu slettetx